Duurzame en circulaire toepassingen van DVC Sign

Duurzame en circulaire toepassingen van DVC Sign

In de wereld van signing worden veel grondstoffen gebruikt zoals hout, kunststof en aluminium. Sommige toepassingen worden jarenlang gebruikt, maar het komt ook voor dat er een tijdelijke of herbruikbare oplossing nodig is. Binnen onze eigen organisatie, maar ook bij veel andere bedrijven staat MVO hoog op de agenda. Steeds vaker vragen onze klanten naar duurzame en circulaire producten. En daarvoor hebben wij mooie toepassingen beschikbaar! Wij geven je graag een paar succesvolle “groene” voorbeelden.

Innovatief: PETFLAG

In 2017 lanceerde ons moederbedrijf DVC als eerste bedrijf ter wereld vlaggen van gerecyclede petflessen onder het label PETFLAG. Een innovatie en doorbraak in de markt! Ook de afgelopen jaren heeft DVC op het gebied van duurzaamheid niet stil gezeten en zijn wij samen continu op zoek om materialen op een verantwoorde manier te produceren. Wij stimuleren klanten dan ook proactief om voor het duurzame doeksoort van 100% gerecyclede petflessen te kiezen. Samen gaan we voor milieuvriendelijk, duurzaam en maatschappelijk!

Een circulair reclamebord voor SADC

Onze klant SADC – vastgoedontwikkelaar in en rondom Schiphol – beschikt over diverse werklocaties rondom Amsterdam. Bij alle bedrijventerreinen van het SADC staat duurzaam ondernemen als één van de belangrijkste speerpunten op de agenda. Aan DVC Sign de vraag een spectaculair reclamebord te plaatsen die goed zichtbaar is vanaf de snelweg. Omdat duurzaam en innovatief ondernemen een belangrijke kernwaarde is voor de klant, hebben wij dit bord ook circulair gemaakt. Er is gekozen voor gebruikte houten palen als basis met een sandwichplaat en hierop is bedrukt Pvc-vrije folie geplakt. Het printen van de folie is gedaan met milieuvriendelijke latex inkt. Alle onderdelen van het bord zijn vastgezet met bouten. Dit maakt het geheel demontabel en herbruikbaar. Een circulair bord dus!

Bewegwijzeringszuilen Polanenpark

Op dezelfde locatie kwam via KG parkmanagement de opdracht voor een duurzame en circulaire bewegwijzeringszuil binnen. Hier hebben wij een onbehandelde aluminium koker geleverd, omdat een coating milieubelastend is. Daarnaast zijn duurzame sandwichplaten met Pvc-vrije folie gebruikt. De reclamezuil is demontabel en daardoor goed herbruikbaar. Ideaal als de routing of de namen van bedrijven op het park veranderen.

DVC Sign denkt graag met je mee in circulaire toepassingen

Bij DVC Sign denken we graag in oplossingen om projecten op de beste manier af te ronden. Heb jij ook een duurzaam of circulair project waarin je bijvoorbeeld materialen wil hergebruiken? Neem contact op via het contactformulier, mail of telefonisch via +31 (0)20 463 18 27. Onze specialisten helpen je graag om jouw ideeën tot werkelijkheid te maken!