Het belang van een goede akoestiek in jouw (werk)omgeving

Het belang van een goede akoestiek in jouw (werk)omgeving

De akoestiek in een ruimte is belangrijk voor een comfortabele leef- en werkomgeving. Uit onderzoek blijkt dat een goede akoestiek zorgt voor een betere concentratie en hogere productiviteit van werknemers. Ook in een spreekkamer, winkel of showroom zorgt een goede akoestiek dat gasten en bezoekers zich prettig en welkom voelen. Een fijne aankleding draagt óók bij in de sfeer en beleving in een ruimte.

DVC Sign combineert akoestiek met design, zo heb je een win-winsituatie voor jouw bedrijfspand. Naast een goede akoestiek ook voor het oog een fijne omgeving. Om erachter te komen of een akoestische meting iets voor jou en jouw bedrijfspand is, vertellen we graag meer over wat een akoestische oplossing nu eigenlijk inhoudt en wat de werkwijze is van de specialisten van DVC Sign.

Geluidsgolven en galm

Om te weten of een akoestische oplossing voor jouw bedrijfspand een goede oplossing is, is het handig eerst te weten wat akoestiek, en het overlast daarvan, inhoudt. Geluid is een trilling van de lucht die waarneembaar is door de trilharen in onze oren. Zodra een geluidsgolf wordt uitgezonden, weerkaatst deze in de ruimte. Dit ‘gedrag’ van de geluidsgolven noemt men akoestiek. Afhankelijk van het materiaal waartegen de geluidsgolf botst, wordt de geluidsgolf opgenomen of weerkaatst. Die weerkaatsing wordt ook wel galm genoemd.

De galm kan voor problemen zorgen in een ruimte. Als er niet voldoende geluidsgolven opgenomen worden door wanden kan dit voor overlast zorgen. Een voorbeeld hiervan is concentratieproblemen of een onprettig gevoel. Door het plaatsen van akoestisch materiaal kan deze nagalm weggehaald worden, waardoor de akoestiek in de ruimte prettiger ervaren wordt. Daarnaast kan overlast van geluidsoverdracht tussen werkplekken ook zorgen voor een onrustige werkomgeving. Ook dit kan verminderd worden met akoestische materialen.

Door weerkaatsing kan geluid overlast veroorzaken, met een goede akoestische oplossing haal je de overlast weg
Door weerkaatsing kan geluid overlast veroorzaken, met een goede akoestische oplossing haal je de overlast weg

Metingen en specialistisch advies

Geen ruimte is gelijk. Voor iedere toonhoogte en toonsterkte is een andere absorptiewaarde van belang. Wil je jouw complete bedrijfspand voorzien van een prettige akoestiek? De specialisten van DVC Sign helpen je graag verder.

Met geavanceerde meetapparatuur doet onze specialist graag een meting bij jou op locatie. Door middel van een nagalmmeting komen we er achter hoe de akoestische kwaliteit binnen jouw bedrijfspand is. Met de meting kunnen we exact zien waar het probleem lig en wat er nodig is om een gewenst resultaat te behalen. Met een overzichtelijk en geavanceerd programma kunnen met tabellen precies laten zien wat het probleem is en met welke materialen we tot de gewenste oplossing kunnen komen. Vaak is een combinatie van verschillende materialen die de oplossing voor jou bieden.

De signmakers verliezen natuurlijk het design niet uit het oog. Wij maken een combinatie van goede akoestiek en een prettige aankleding binnenshuis

Wij voorzien de akoestische materialen van de look and feel die bij jouw (bedrijfs)pand en huisstijl past. Zo heb je direct een mooie aankleding. Indien gewenst komen onze ervaren monteurs graag langs om jouw nieuwe kantoorinrichting te monteren. Naast het zorgen van specialistisch advies op het gebeid van akoestiek, denken wij ook graag mee in het design. Dat is wat onze signmakers al jaar en dag doen.

Meest gebruikte oplossingen op een rijtje

Een plafondeiland is een van de meest voorkomende akoestische oplossingen. Vaak is het plafond een loze ruimte waar veel winst op het gebied van akoestiek te halen valt. De akoestische plafondeilanden bestaan uit een kader van aluminium met daarin een akoestische plaat. De plafondeilanden zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren en afmetingen en kunnen voorzien worden van verlichting en/of eigen print.

Met akoestisch behang heb je naast het akoestische effect ook een stukje egalisatie en isolatie meegenomen. Oneffenheden tot 4 mm werk je feilloos weg met akoestisch behang, wij besparen je de stukadoor.

Een akoestische wandpaneel is een zeer elegante manier om de akoestiek in een ruimte te verbeteren. DVC Sign zorgt voor een haarscherpe print, je hebt altijd wat moois aan de wand. Uitgekeken op je huidige artwork? Geen probleem! Je bestelt eenvoudig een nieuw doek en je creëert eenvoudig een andere stijl. Onze akoestisch wandpaneel staat bekend om zijn hoge kwaliteit.

Het akoestisch vrijstaand paneel is dankzij de uitstekende geluidsabsorberende eigenschappen een zeer geschikte oplossing om directe geluidsafstraling tussen werkplekken tegen te gaan. Deze panelen kunnen ook worden voorzien van een haarscherp geprinte afbeelding of een design naar keuze. De panelen zijn uitstekend te gebruiken als vrijstaande schermen en als bureauschermen.

Akoestiek is een oplossing op maat

Wil jij advies over geluidsreductie, specialistische meting van de galm in jouw bedrijfsruimtes en een oplossing uitgevoerd in jouw huisstijl en design? Neem contact op de met onze specialisten via info@dvcsign.nl of 020 463 18 27 voor meer informatie.